Och lite isolering på det





Delar av golvet har fått lite isolering. Av avloppsledningsarbetet är det kvar att precicera var handfatet ska placeras. Därför drar vi iväg till en småländsk möbelvarujätte imorgon och inhandlar det.

/M

Avloppsarbete



De senaste dagarna har inneburit nya dragningar av avloppsledningar.

Och nu är planlösningen fastställd och det blir som vi hade önskat med placering av toalett och handfat. Toaletten blir där det vita röret sticker upp på bilden ovan. Duschsilen är också monterad.

/M


En vecka


Det har gått en vecka sedan vi började riva. Det är inte klokt vad bråte några rivna väggar och ett tak innebär. Men nu har vi blåst ut det mesta som ska blåsas ut, inklusive all den isolering i form av spån som låg i golvet mellan bjälkarna.

 
Nu kan vi börja att titta närmare på ritningarna och tänkbara planlösningar. Avloppsledningarna är dock de som i slutändan får bestämma hur den slutgiltiga planlösningen blir, och jag är rädd för att vi inte riktigt överens än, jag och avloppet. Den som lever får te, som de säger i Kina.

/M

Väldigt öppet


Idag togs hela andra väggen bort.

/M

Öppet





Nu är väggen borttagen och vattenledningarna har kopplats om på provisoriska slangar så att vi har tillgång till vatten i köket under renoveringstiden. Mmm spännande, det ska bli spännande det här...

/M

Bilat golv med mera





Detta är badrumsgolvet. Mer än en decimeter betong låg ovanpå detta. Här hittades också en dagstidning från 1923.



/M

Pajas åtta månader



En av få bilder där man lyckats få skärpa i bilden. Det är full cirkus på denne man...

/M 

Rivning pågår



 

Idag har det varit byggarbetsplats i här hemma och det har låtit en hel del. Nu rymmer jag och Pajas hemifrån ett litet tag, för imorgon ska betonggolvet bilas. Och det blir en del oväsen, då golvet är mer en en decimeter tjockt.

/M

Dag 1 i bilder



Kl 12: Efter ett sista besök började vi tömma badrummet på prylar



Kl 13: Sen var det dags att stänga av vattnet och därefter ta bort den fasta inredningen



Kl 15 såg det ut såhär. Härligt värre!



Kl 19: Så gott som hela badrummet är tömt på kakel. 

/M

Badrum, nu börjar det



 

Nu har det äntligen blivit dags att renovera badrummet. Det inleds givetvis med att publicera några före-bilder. Vi ska, som tidigare nämnts bygga ut det och det blir åt det håll som strykbrädan står. Så dörren ut till hallen kommer att flyttas.

Jag kommer på mig själv att hela tiden gå runt och säga "mmm spännande, det ska bli spännande det här". Vad det är som ska bli spännande vet jag inte riktigt.

Spännande att se hur resultatet blir?
Spännande att se hur lång tid det kommer att ta?
Spännande att se om jag och H har tvingats separera innan det blir klart? 

Men du hänger väl med? Nu kör vi ända in i kaklet!


/M

Badrumsdörr



Nu är badrumsdörren snart redo att börja målas. Detta har föregåtts av hårt arbete. Först har masonitskivorna på bägge sidorna avlägsnats. Därefter har två lager färg tagits bort. Luftvärmepistolen började förstås att brinna mitt i arbetet. Sen har det slipats, slipats och åter slipats. Och därefter tvättats.

Nu är det dags för några omgångar att kvistlacka, grundmåla och slutligen måla.

/M

RSS 2.0