En fördel med orenoverat

Jag insåg en fördel med att ha orenoverat hemma, med väggar klädda av hemska 60-tals tapeter. Man behöver inte vara så försiktig att det blir märken och fläckar på väggarna.

Vi har en del mygg inomhus och fråga mig inte hur de kommer in. Men jag går inte och lägger mig förrän jag vet att alla är smällda.

Och då tycker jag inte att det gör något att smälla dem när de sitter på väggarna. Och likt älgjägare som samlar troféer och sätter upp huvuden och horn på väggarna, låter jag de ihälslagna myggorna sitta. Eftersom jag fullkomligen hatar myggor så betraktar jag de döda små insekterna med viss stolthet där de sitter. Galet men sant...

/M

Pajas sju månader



Sitting Pajas

/M

My little boy



När Pajas föddes tyckte två goda vänner till mig att min nya roll som mamma skulle uppmärksammas. Jag fick därför ett berlockarmand av märket Thomas Sabo. Och idag inhandlade jag min första berlock. Självklart föll valet på "My little boy". Stort tack tjejer!



Nu är det ännu svårare att fotografera Pajas. Inte nog med han aldrig vill sitta still, nu har han börjat räcka ut tungan i tid och otid.

/M

Badrumstankar

Nu närmar sig det stora badrumsprojektet. Vi går runt och funderar och planerar, ritar och skissar. Eftersom vi bara kommer ha ett badrum är det viktigt att tänka till, och att tänka smart. Det ska finnas plats för dusch, toa off course och handfat. Och smart förvaring för såväl städgrejer som annat bruksföremål. Plats för handdukshängare och speglar och gärna också tvättkorgen.

Idag har vi tittat på tvättställs- och duschblandare och våtrumstapet. Vi väljer nog samma som på bottenvåningen men vi satsar nog på ett ljusare golv.

I skrivande stund så vet vi inte hur planlösningen kommer att bli, även om vi har en idé. Allt handlar om hur rören ligger under nuvarande klinkergolv, och det måste vi riva upp innan vi kan ta ställning. Med andra ord, vi behöver såväl en plan B som en plan C.

/M

RSS 2.0