Höst


Nu håller vi på och reglar golvet i badrummet. El-dragningen fortsätter också. Har varit och köpt gipsskivor. Förhoppningsvis kan en del av dem komma upp i helgen.



Vi har tillfälligt satt in en kamin i lägenheten för värmens skull. Det är ju rena höststormarna ute. Fick två jättefina lyktor av mamma att ha på trappan. De klarade de starka vindarna utan problem. Jag ska dock måla dem svarta framöver.

/M


När man får oväntat besök


Imorse var det dags. Jag var på väg ner till tvättstugan som ligger i källaren. Lite kyligt hade det varit under natten och luften kändes fortfarande krispig konstaterade jag när jag öppnade ytterdörren. Stapplade ut i H:s Birkenstocks storlek 43 och ut på gården. Famlade med nycklarna vid källartrappan. Det var då jag såg den...

MUSEN!!!
Jag hade ju hört nåt om det magiska datumet 10 oktober, att det är då de flyttar in. Så det var ju inte långt ifrån.

Grejen var bara den....den rörde ju inte på sig. Den låg där helt stendöd och stel. (Nej den var inte stel säger H som fick uppdraget att plocka bort den)


Till vänster: välkommen husmus som bor i vår vindstrapp. Till höger: ovälkommen mus som inte hör hemma hos oss

Frågan var, hade den varit inne och vänt? Eller hade den letat efter husrum och liksom fallit på målsnöret, en decimeter från dörren? Ja, ingen aning men det är ingen jag kommer sakna framöver. Är glad att det inte var en råtta.

Idag har H satt lite isolering och gips, murat igen ett av alla de hål som finns i badrumsgolvet och lagt puts på skorstensmusen i vårt TV-rum. Nu brinner en brasa i kakelugnen och det är jättegott att lägga händerna på det varma kaklet.


Jag har äntligen blivit klar med målningen på balkongen. Fick åka ner på stan och köpa ordentliga penslar. Den som jag hade igår var lika bra som att måla med en kotte eller nåt. Och så fick vi god mat av svärmor. Där jag köpte penslar köpte jag också en musfälla.

/M


Tänt var det här



Idag gjorde vi upp eld i kakelugnen för första gången på.... ja väldigt många år. Gubben hade ju aldrig eldat och han hade ju bott här ett bra tag. Kakelugnen har tjock sten så det tar ett tag innan den blir varm och så måste vi ju elda varsamt i början. Men det kommer bli väldigt skönt att ha den igång fram i vinter.

Idag har jag krattat löv och plockat äpplen. Pajasen i magen är i vägen så jag fick ta hjälp att få löven i säckar. Och nu när jag tittar ut känns det som att det är lika mycket löv igen. 

Beträffande lägenheten så har vi diskuterat var eluttag och strömbrytare ska sitta i de olika rummen och idag så har CJ och Sväronen har varit här och hjälpt till en massa.

Vädret sprack upp och det blev riktigt fint höstväder så pelarna på balkongen har också målats. Dock hann jag bara två av fyra och jag slarvade rejält. Jag har inga bra penslar utan måste ha nya. Och så kan jag inte maskera med tejp eftersom då släpper den svarta färgen på räckena. 

 /M

Järnspikar

Vår nya kamera har gått sönder! Så bilderna i inlägget nedan är fotat med mobilkamera.

/M


Jag ville bli arktitekt när jag blev stor


Nu har vi reglat det som ska bli badrumsväggar. Så nu kan man se hur bred passagen blir som sammanbinder de forna två lägenheterna till en. Det blev inte så trångt som jag var rädd för.


Däremot måste vi nog tänka om i badrumsplaneringen, hur vi ska ställa möblerna och var dörren kommer att sitta. För på pappret såg det bra ut men verkligheten blev en annan. Det får inte bli trångt och bökigt och man ska ju heller inte mötas av ett handfat när man öppnar dörren.

Tänka sig, jag satt och ritade villor och herrgårdar så det stod härliga till när jag var liten. Det var arkitekt jag skulle bli! Det var flera våningar och dubbelgarage, pool både inne och ute och gym i källaren. Ritningarna var jättedetaljerade. Får se om jag kan kan hitta tillbaka till den ådran nu...


I hallen är det nu en bredare öppning än förut och än så länge har inte huset rasat ihop. (Den väggen är bärande nämligen).

Flera väggar har också fått gipsskivor så nu kan man börja spackla.

/M


Gött mos

Saker sker men saker syns inte. Så kan man nog sammanfatta senaste dagarna. Själv har jag varit sjuk så för min del så har jag fått hålla mig inomhus och nedbäddad.

Av helgens äppelskörd gjorde jag två olika sorts pajer. Den ena smakade som äppelpaj brukar - för jävligt. Den andra varianten innehöll sirap och havregryn och blev jättegod. Fler sådana sistnämnda ska det bakas. Se receptet: Äpplepaj

Nåväl huset...
I lördags jobbade H och K till efter midnatt med elen. På söndagen fortsatte vi med viss eldragning och arbete med att räta upp väggar vilket tar sin lilla stund. En del väggar är jättesneda som det brukar vara i gamla hus och det gäller att vara noggrann i allt förarbete.

Under veckan har reparationsarbete av ena murstocken pågått under kvällstid. Förhoppningsvis ska kakelugnen vara besiktigad och färdig att användas till helgen. Det ska bli jättemysigt (och framför allt effektivt) att kunna använda den gamla charmiga godingen. Den har inte använts på många år.

Det var lite otur med köksluckorna till serveringsgången som mamma slitit med också. När slipningen och spacklingen äntligen var klart och första lagret av grundfärg lagts på, började färghelvetet att krackelera. Troligtvis är det någon jävla olja i träet som gör att färgen luckras upp. Så det var bara att slipa bort skiten och börja om på nytt. Trist....

Våra kommande hyresgäster kommer ideligen med nya förslag på hur köket ska inredas. Vi får se vad som går att genomföra. CJ verkar jättenöjd över att jag i förbifarten råkade kalla en av hans tidigare garderobsidéer för BRILJANT. Ha ha, jag ska nog inte vara så superlativ i mina kommentarer, kan ju väcka storhetsvansinne.... 

Innan jag insjuknade hann jag med balkongräcket. Dock är stolparna kvar och vi får se när jag hugger tag i det arbetet. Lite jobbigt att andas genom en syrgasmask med nästäppa.

Mamma har gjort äppelmos av våra äpplen! Gött mos är så sant som det är sagt.

/M

RSS 2.0