Den svenska fegheten

Som ni kanske ser och som jag tidigare påpekat är mina tapetval inte särskilt djärva....
När gipsskivorna ger ett mer spännande intryck än själva tapeten...
Ja det är alltså tapet till vänster om dörröppningen för er som är osäkra,,,

Men jag tror att slutresultatet blir bra.



Bilden nedan är sovrummet. Det här golvet ska vi spara. Så idag börjar slipningen av det golvet samt i två andra rum. I de rummen är golven fernissade och är väldigt gula så det ska vi åtgärda.



/M

Furugolv

Idag har jag och Pajas trotsat det dåliga vädret och gått och tittat på ett golv som H spanat in. Det är ett furugolv och det ska ligga i entré och hall. Ursprungsgolvet var i alldeles för dåligt skick för att bevara och slutresultatet hade inte blivit bra. Så det blir furugolv.


Just nu håller vi på att regla upp golvet där badrummet tidigare låg, det som blir själva passagen.

Imorgon tror jag det är dags för tapetsering i köket.

/M

Kontaktuppgifter



Trots att dessa makapärer är rå-fula så gör de att rummet börjar se mer färdigt ut. Det är 2009 men fortfarande har inget gjorts åt detta, strömbrytare och element som förfular inredningen. Jag brukar tänka samma sak om TV-fjärrkontroller; det är 2009 men det behövs minst två kontroller för att se på TV.



Det här är golvet i sovrummet.

Idag fortsätter el-arbete och lite annat.

H håller på och borrar i badrummet, som också ska ses som ett slags förarbete till vår egen badrumsrenovering framöver.

På måndag fortsätter tapetsering.

/M

Golvläggning i kök påbörjat



igår kväll började H och svärfar med de allra första golvbitarna till köket. 

vi har också lagt puts inuti skorsstensmuren, för att bättra på. man får ju passa på när det ändå är öppet. när bruket brunnit klart flyttar vi röret från pelletskaminen till det rör som ska anslutas till gjutjärnskaminen. är lite avis faktiskt att kaminen hamnar på första våningen, den blev ju så himla fin. men vi har ingen bra plats för den här uppe, får trösta mig med att vi har en fin kakelugn som fungerear.

det är för övrigt inget nytt konstnärligt grepp från min sida att inte använda versaler. jag har nämligen lille pajas i famnen som hindrar mig att använda bägge händer på tangentbordet. lustigt det där, vilken fena man blivit på vissa vardagssaker med en bebis på armen: plocka upp kläder från golvet med fötterna, bre smörgås med höger hand (inte lätt för en vänsterhänt...) dra på sig luddiga ullvantar med tänderna (usch..) och så vidare.

garderoben under trappan har målats invändigt. det blev jättebra.


idag fortsätter förmodligen tapetsering. och fönsterbrädorna - Special vintage design by Dad.

/M

Takmålning och tapetsering

En del av urprungstaken har målats. De var vita förut men färgen behövde bättras på.



Panelen i entré och hall har satts upp, av de blivande hyresgästerna själva faktiskt. Det blev jättebra.

Två rum har fått tapeter på väggarna. Hmm, de är väldigt neutrala. När pappa såg dem undrade han när vi skulle börja tapetsera. De är väldigt svagt mönstrade. Men jag tror det blir bra och hyresgästerna kan ju då själva färgsätta rummet med gardiner, mattor och kuddar etc. Mönstren på tapeterna är hursomhelst väldigt fina. Nästa rum att tapetsera är vardagrum. Väggarna ska slipas först och det ska läggas fog i hörnen. Sen ska det också läggas puts i det hörn som gjutjärnskaminen ska stå.

Pappa hjälper oss med att göra nya fönsterbräder, såna som ramar in fönstret och sticker ut, utanför själva fönsterfodret. Det kommer att bli jättebra.

/M

Lille Pajas ville till världen

Ja, att vara höggravid och att ha en dator som kraschar är inget bra recept för en uppdaterad bygg-blogg, kan jag lova. Under december har jag inte orkat hålla på att varken renovera eller uppdatera här.



Men för den nyfikne kan jag rapportera följande, viktigaste först:
- Lille Pajas föddes den 20 december och livet tar en ny vändning, helt klart! Han är världens vackraste och vi är så stolta. Han gör sig gärna hörd, speciellt nattetid, då han förutom att skrika också kräks, kissar och boxar på mamma och pappa.


Och så bygg-projektet:
- Eldragning fortsätter....


- Vi har köpt ett IKEA-kök med luckorna Ståt. Stommen är monterad. Ska också införskaffa en diskmaskin som är 45 cm.


- Våtrumsmatta är uppsatt i badrummet. Det blev det mönstret som jag visat nedan. Mörkgrått golv och en svagt medaljongmönstrad tapet och en grå bård högst upp. Har köpt spegelskåp och belysning.

- Vi har köpt takpanel till entré och hall. Vita. De var dyrare än laserad el. obehandlad men det är värt att kosta på.

- Vi har skaffat golv till köket. Tror att vi valde asp. Ask, nå hursomhelst, det hårdaste träslagen av de två.

- Vi har brutit upp korkmattorna i hall och i sovrum. Under uppenbarar sig ett trägolv som vi hoppats på. Dock är det inte i bästa skick och lappat och lagat lite här och där och breda springor lite varstans. Tror dock att det kan vara lönt att slipa upp det..
 
- Vi har också valt ut tapet till hall och till kök.


När det är klart? Mars förhoppningsvis...

/M

RSS 2.0