Gardiner i TV-rum



Jag var ju helt inne på Himlas hissgardiner men kom fram till att med mammas hjälp kan vi få till en minst lika bra gardin. Och resultatet? Jag är kanonnöjd. Lite långa sidenband kanske men det går ju att fixa till. Tack mamma!

/M

Fynd





De här möblerna hittade jag på loppis i veckan och igår så åkte vi och hämtade hem dem. En del jobb är det med dem förstås. Jag är fast övertygad om att de ska målas vita. Den synpunkten verkar jag vara ensam om i det här huset...

Nåväl, de får stå i källaren och "mogna" innan vi hugger tag i dem. Kul är iallafall att vi har hittat två stora möbler som hör ihop.

/M

Pajas fyra månader



Jisses vad fort det går...

PS.  En stork har varit på besök hos en vän i helgen, och lämnat en liten pojk-parvel, precis som jag gissade!!!
I övrigt; fortfarande spännande tystnad....

/M

Som hittat


Den här utemöbeln blev vi ägare till igår. Prislappen? 200 kronor.
Lite jobb med den är det, men det är exakt en sådan som jag velat ha.

/M

Är det fler än jag

Är det fler än jag som brukar scrolla ner på den här sidan till bilden jag tog på våra grannars påskgodis?

Hur sjukt gärna jag skulle vilja nypa tag i den där Geishan som ligger mellan aprikosen och jordgubben, lite nonchalant placerad? Ungefär som plockepinn skulle jag tyst och långsamt, utan att göra ett märkbart spår i skålen plocka upp den med tumme och pekfinger.

Sedan skulle jag sakta sakta skrynkla ihop det rosa prassliga pappret och därefter varsamt lägga den rumstempererade chokladbiten på tungan och sakta låta den smälta....

Och sen bara helt besinningslöst dyka ner i skålen igen och ta en hel näve och mula in i käften?
Or is it just me having a bad habit about smågodis?

/M

En blandning av sött och salt


Gustav ska givetvis ha en egen stol! Här provsitter han den för första gången.


Pajas gillar elektriska prylar: ärvt av PAPPA
Pajas gillar att besöka IKEA: ärvt av MAMMA

Pajas har en förmåga att spilla ner hela sig: ärvt av PAPPA
Pajas tycker om att sjunga: ärvt av MAMMA

Pajas tycker inte om att ta en fika på stan: ärvt av PAPPA
Pajas tycker om att sova: ärvt av MAMMA

Pajas kan ha ett extremt dåligt humör: ärvt av MAMMA

Pajas vill ha uppmärksamhet och kollar sig gärna i spegeln: ärvt av MAMMA
Pajas skulle kunna äta tills han såg i kors: ärvt av PAPPA

Pajas tycker om att gå på promenad: ärvt av både PAPPA och MAMMA

/M

Rensa ogräs - början på resten av mitt liv?

Med Pajas i vagnen i vårsolens skugga letade jag upp rens-verktyg, hinkar och säckar och satte igång att plocka löv, pinnar och gröna blad som stack upp här och var i gårdsgruset.

Efter fem minuter var jag redan trött på det....

Att bli med trädgård är ingen dans på rosor. Speciellt inte vår trädgård. Vi har ganska mycket grusgång, mossa i gräsmattan och förbaskat mycket liljekonvaljer. "Åh liljekonvaljer!!!" säger alla och får något drömlikt i blicken. Men för mig har blomman förvandlats från något oskyldigt som växte i mormors slänt till ett ogräs som förökar sig med väldig fart. De måste bort! Och sen är de röda bären väldigt giftiga så de måste väck innan Pajas kommer på fötter.

Kan man asfaltera hela trädgården?

/M

Inge livat i hôlkarna

I ta mig tusan varenda träd vi har i trädgården sitter det fågelholkar, har jag konstaterat. I äpple-päpple-träden, i päronträden, i plommonträdet jajemän samt i ekarna naturligtvis.

Det är nog dags att plocka ner dem för jag har inte sett några hyresgäster där.


/M

När katten är borta...


Vi passar på att jobba lite i lägenheten när våra grannar är på påsksemester över helgen. Men inte hade väl ni behövt att bunkra upp med en massa godis till oss? He he he..

 

Här har vi satt lite tröskellister och så har vi monterat en garderobsdörr.

Ja det finns lite godis kvar...

/M

Jag säger bara...

Bredsjö Herrgårdar

Ett avbrott från hem och vardag. En njutning för själ och gom. Nej, det är inte deras slogan. Det är bara en trött småbarnsmamma som blev smått euforisk av att få vistas där och få komma bort ett tag. Rekommenderas starkt!


Fönstren i vårt rum hade nya innerfönster för att på så vis bevara de ursprungliga. Något som vi funderar på att göra själva.

/M

6795

Idag tog jag och Pajas en promenad till BVC för vägning. Och 6795 gram vägde det lilla livet. Kände att det var dags för lite nya kläder till honom, framför allt byxor. Så det blev en tur genom stan också. En tunnare vårmössa behöver han också. Den han hade igår var alldeles för liten och hans vintermössa med spöket Laban på är lite för varm tror jag.

En tidig kvällspromme blev det för hela familjen i det vackra vädret. När vi kom tillbaka gick vi runt i vår trädgård och planerade och drömde hur den ska se ut i framtiden. Det första vi ska prioritera (och det väldigt snart) är att ta bort en lång rabatt på västra sidan. Varje gång man går ur bilen tvingas man nämligen att sätta ner foten i den rabatten och det är inte så trevligt. Och bäst tid att gräva upp den borde väl vara nu på våren när jorden tinat och innan det börjar växa.

Jag vill egentligen inte ha några rabatter alls. Tycker det vore bättre med att plantera i stora krukor istället.

/M

Perspektiv


Lilla uggle-dressen hade Pajas på sig när vi lämnade BB. Har svårt att förstå att vår guldklimp faktiskt fick plats i den där. Nu låter jag som alla andra men jisses vad fort det går.

/M

Spännande tystnad

Runt om i min bekantskapskrets är det stundande baby-boom. Och av någon anledning så väntas merparten av bebbarna vara färdigjästa under senare delen av april och början av maj. Men detta kan ju givetvis innebära att de kan trilla ner lite tidigare, ja ungefär nu, vid den här tiden.

Och den här tystnaden är så spännande. Alltså nu när det inte rings, sms:as eller mejlas varken från min sida eller deras sida.

En bäbbe kommer de facto att bli Pajas andra kusin. Och jag skulle vilja satsa en slant på att kusinen kommer till världen till påsk. Och om jag måste välja vilken dag så får jag nog säga natten mellan långfredag och påskafton. Ja, det var min satsning det.

/M

Garderober i hall


Idag har det monterats garderober i hallen. Ryktet säger att det krävdes tre personer att komma fram till att monteringsanvisningen inte stämde överens med de platta paketen. Men efter ett kort samtal till den småländska möbeljätten så gick det lättare. Behöver jag säga att monterar-personerna var pojkar allahopa? He he...

Själv har jag vårstädat verandan och trappan. Sjukt skitig... Trappan alltså. Eller föresten, jag är ganska skitig jag med...

/M

Vad betyder det nördiga ordet påta? Tror jag gjorde det idag nämligen

Idag tror jag att jag har påtat i trädgården.
Påtat förresten, vad är det för gammalt och nördigt uttryck egentligen?

Pajas låg i vagnen och jag gick runt och, som sagt, vad jag tror, påtade lite. Plockade grus som hamnat på gräsmattan. Plockade lite kvistar och löv. Plockade av någon anledning en hel del cigarettfimpar. Fyllde uppfarten med grus på de ställen där det fattades. Snick-snackade (också det ett ganska nördigt uttryck) med en granne som bor längre bort och som jag inte hade sett tidigare. Han bodde i ett gult hus, hade två barn och renoverade gärna, fast då med hjälp av hantverkare.

Inatt sov han lille prinsen medan jag låg sömnlös. Tänkte på pyramidekarna som vi har på varsin sida grinden. Tänkte att de är ju ruskigt höga. Tänkte att de borde nog beskäras, precis som grannen gjorde med sina för ett tag sedan. Varför låg jag och tänkte på det?

Nu har jag försökt skriva det här inlägget ganska länge eftersom det är svårt att skriva OCH att sjunga Trollrock för lille Pajas samtidigt.

"Jag träffa´ fyra troll som dansa rock n´ roll å det kom fler å fler från olika håll. Å skogens alla djur blev väckta ur sin lur och sa nu har det blivit våran tur. De rätta stegen spelar ju alls ingen roll, en hare hoppa upp å ner som en boll. Och älgen dansa tango helt utan kontroll så det blev trollrock, av varje sten å stock..."



För övrigt är jag nu ett steg närmare Himla-gardinen. Var inne i Rumokökbyggabohemohus-eller-vad-butiken-nu-heter idag och kollade. En beställningsvara dock. Suger på karamellen över helgen.


/M

Ägare av ny lampa

Jo men visst, jag slog till! Dessutom var det 20% rabatt på lampan vilket kändes extra bra.

Lite nya gardiner skulle vara som lök på laxen!

Nu är lille Pajas på kvällstur med H i den underbara vårkvällen och jag är ensam hemma. Det känns jättekonstigt att vara det. Var det såhär tyst innan vi fick barn? Och vad gjorde jag med all tid som jag hade hela dagarna och kvällarna?

/M

Ny lampa på G kanske?

Igår hittade jag en lampa. En vit en, som skulle passa fint i fönstret i TV-rummet. Tror jag ialla fall. Det är svårt att se det när man ser den i en butik med en massa andra fina grejer.

Köpte lite tyg igår som kan bli nya gardiner. Antingen till köket eller TV-rummet. Men till TV-rummet är jag mer och mer inne på att köpa Himlas hissgardiner. En gardin som jag från början tänkt att kopiera. (Jo, med mammas hjälp då givetvis..) Vi får se. Kan tycka att det kan vara värt att köpa Himlas eftersom jag vet med mig att jag inte kommer byta gardiner inom de närmsta 10-15 åren.

Inatt hade inte jag och Pajas samma dygnsrytm. Tråkigt när det blir så. Att när jag gett honom mat så kan jag inte somna om. Och när han vaknar är man så jäkla trött att man knappt kan stå på benen. Nu sitter vi båda här och förmiddagsmyser i pyjamas. Hans är mycket finare än min. Det är pirater på den,

Snart är det dock dags att sätta på mig ansiktet - det blir lunch på stan idag! En glass också kanske?

/M

RSS 2.0