Lite av varje



 

Nu finns duschdörrarna på plats och likaså toalett och kommoden till handfatet. De senaste kvällarna har det arbetats med vattenledningarna och dess kopplingar vilket inte har varit helt lätt. Dessutom hade de taklister vi sett ut, utgått ur sortimentet så vi fick köpa omålade vilket i och för sig var billigare, men som innebar målning i källaren kvällstid. Nu är sista strykningen gjord.

 

För egen del har jag jobbat varje kväll med mitt vitrinskåp som jag köpte på loppis i våras. Är verkligen inne i ett flow och vill verkligen bli färdig. Att vitrinskåpet även har en kompis i form av en skänk är en helt annan historia. Får se när jag hugger tag i den.

/M


Taklagsfest



Idag har badrummet fått tak, och dörren har fått dörrfoder. Och hej och hå vad mycket mindre rummet känns. Och det säger jag INNAN vi ens har monterat den fasta inredningen!

/M

Kvällens arbete

Sådär, nu har det gjorts utrymme i taket för den nya dragningen av ventilationen, vars rör skymtas i hörnet. Sen kan man också se mecket med att flytta ner elen.

Här syns också Bården. Tack ni, som varit oroliga för mig, men nu mår jag igen och Bården och jag kommer trivas bra ihop. Nedan ges en närbild av kära Bården.

 



/M


Pajas tio månader

En liten Pajas som softar i sin pyjamas.

 

/M


Och sen kom Bården

Bården kom upp i fredags. Det var liksom lika bra att acceptera valet jag tidigare gjort. Nu har det gått några dagar och nu har jag faktiskt vant mig vid den.

Jag kommenterar och försvarar den och säger:
- Ja men hade vi valt en enfärgad hade det blivit offentlig miljö av badrummet.
- Ja men det blir ju bra sen när taket kommer på plats.
- Ja men inreder vi med gråa handdukar så ser blommorna inte så lila och blå ut.

Emellertid skapade bården (ja och tapeten också) stora problem för oss. Vi hade räknat med att mattläggaren skulle utnyttja såväl tapet som bård maximalt, och hade därför förberett hål för ventilation i väggen på en höjd som vi försäkrat oss om skulle bli bra. Men så fel vi fick, när vi insåg att bården inte skulle nå ända upp. 

I panik fick vi därför sätta igen ventilationsröret och tänka om. Plan B blev därför att dra ny ventilation från vinden. Och det är där i arbetet vi är nu. Dessutom måste elen i taket sänkas eftersom ju takhöjden blev lägre än beräkningarna. 

Ja, det är inte lätt när det är svårt. Men vi får bryta ihop och komma igen, som man säger...

/M 

Tapet uppe



Nu sitter den färgglada tapeten som ett smäck på väggarna.
I hörnet står Bården och trycker, och väntar på morgondagen då den ska sättas upp.

Ja, Bården som jag drömmer om på nätterna.

Innan Bården hamnade i hörnet rullade jag ut den på golvet och begrundade den. Det var BLOMMÖNSTER på Bården. Tyckte till och med att blommorna var lila och blå, om än ganska svagt färgade. 

Mmm, spännande. Det ska bli spännande det här...

Blir Bården kanon eller kalkon? Jag måste gå och kika på den igen...

/M

Golv på plats



Golv på plats! Djärv färg eller hur?

/M

Spackel uppåt väggarna



Skönt att renoveringen går framåt igen.

Nu fortsätter vi, ända in i våtrumstapeten!

/M

Spackel on



 

Idag äntligen kom hantverkarna på sitt första besök och spacklade golvet. På eftermiddagen dök mattläggaren upp och kollade in sitt kommande jobb, som enligt planen ska genomföras, eller i varje fall förhoppningsvis påbörjas denna vecka. (Märk hur försiktigt jag formulerar mig, vill inte ta ut något i förskott för då blir jag besviken.)

H slipade dörrtröskeln och lackade den. 

 

/M 


Från moll till dur

Det har varit lite trist på renoveringsfronten den senaste tiden. När mattläggaren besökte oss häromveckan för att planera utförandet, fick vi beskedet att vi fick ställa in oss på att VÄNTA. De var praktiskt taget fullbokade ÅRET UT!

Nog har vi fullt upp ändå, H håller på med dels element och nya rördragningar och dels upprustning av gjutjärnskaminen som ska stå i lägenheten. För egen del har jag huggit tag i renovering av ett stort vitrinskåp.

Men så ringde mattläggaren idag och nu såg det ut som att de kan komma en kortis till veckan och dra igång med spackel. Så sol i sikte alltså, men jag tar inget för givet utan tänker sitta och hålla tummarna. Är skapligt trött på att springa ner i källaren för toa- och duschbesök. 

Idag hämtade vi också dusch- och tvättställsblandare som vi beställt.

/M


RSS 2.0