Klart snart?


Idag har det målats på spikhålen på de golvlister som hittills kommit upp och spacklats på en del hörn.
I köket har vi monterat kökskåp ovanför kyl och frys


Här är hallen. Den är större än vad bilden ger sken av.

/M


Dörrn igensmälld


Vem kan ana att bakom väggen finns den gamla entrén? Ni som kommer och hälsar på blir nog förvånade när ni går in genom dörren. För då möts ni av en vägg.
Nu är hela entrén/hallen tapetserad! Vad gäller tapetsering återstår "bara" en och en halv vägg i sovrummet. Det kan inte göras förrän rörarbetet är klart...Bah...


Spis och fläkt och diskbänks- och takbelysning monterat. Till höger om diskbänksskåpet blir det en diskmaskin av smalaste variant.

/M

Snart smäller vi igen dörren


Nu har vi börjat att sätta igen den gamla entrén. Tapetsering fortsätter i det här rummet. Det är ju ganska stort med flera vinklar och vrår.

Idag tog jag med Pajas på shopping. Vi köpte duschslang och munstycke, bottenventil till handfatet, taklampa till köket, hatthylla, en dörr till ett köksskåp, dörr- och låddämpare och gångjärn.


Nu har kaklet fått fogmassa. Nu kanske det syns lite tydligare att plattorna är fasade.

I skrivande stund borras det och spikas det och sågas det för fullt i lägenheten. Det är full rulle från tidig morgon till sen kväll.

/M

Utmanad

Blev visst utmanad av min kusin att svara på följande frågor. Here we go:

4 av mina favoritprogram på TV: (Som att jag har tid att kolla på TV???)
- Melodifestivalen är en flykt undan allt elände
- På spåret
- Kommer inte på fler. Vill bara upplysa om att jag bara har 1.an, 2.an och 4.an...

4 saker jag gjorde igår:
- 100 % fokus på lille Pajas
- Besök på BVC
- Promenad i snömodd
- Tvättade

4 saker jag längtar till/efter:
- Sovmorgon
- Tid för att umgås med H
- Att få ordning på vårt boende
- Våren och sommaren

4 favoritrestauranger:
- Kan inte välja. Just nu är alla restauranger favoriter

Jag måste ju skicka utmaningen vidare och utmanar därför Elin, Catharina och Stina.

/M

Elementärt


Jag lyckas inte montera in bilderna stående...
Men såhär blev elementen. Jättebra!


Såhär ser badrummet ut för tillfället. En halv duschhörna klar.

/M

Köksarbete


Nu händer det grejer för varje dag. Kaklet kom upp igår. Sen ska det läggas på vitgrå fogmassa.


Kylen och frysen som vi köpte i somras (en evighet sen känns det som) har satts in. Spisen som också köpte då ska även den sättas in. Ovanpå kyl och frys ska det sitta överskåp.

/M

Fiat lux

Nu funkar elen!

/M

Listigt


Idag sätter vi lister på fönster och så målar vi fönsterbrädorna en gång till. Tapetsering i entré/hall fortsätter. Där kan vi inte tapetsera allt än, bland annat ska vi ju bomma igen den tidigare entrén. Se vad fint fönstret blev!

Igår var vi också och hämtade alla element som har renoverats.

Tidsplanen spricker, by the way!!! Men vi har fått en vecka in i mars på oss också. Det passade bättre för såväl oss som för våra hyresgäster.

/M

Rörigt



Så, nu är alla luckorna på.

   
Här har det dragits nya rör

/M


Pajas vill säga hej också


Här är Pajas!


/M


Many balls in the air

Ja, för att använda ett slitet svengelskt uttryck så gör vi lite av varje nu.


Här har vi kommit en bit på vägen vad gäller köket. Diskho och handtag till luckorna monteras här.


I hall och entré har tapeteringen börjat lite smått. OCH JA ÄVEN HÄR VAR JAG RIKTIGT VÅGAD I FÄRG- OCH MÖNSTERVAL. Det är alltså väggen där fönstret sitter som är tapetserad...

 
Efter muchos spacklos har fönstren grundmålats idag. Bilden till höger visar badrumstaket som är på väg upp.


/M

Sunday = soldag


Idag började ett STÅT-kök monteras. Härligt att komma igång med det.

 
Bilden till vänster vidar H som sätter upp tak i badrummet. Bilden till höger visar den renoverade badrumsdörren. Jisses vad arbetstimmar det ligger bakom det resultatet. Det satt ful masonit på den som dolde de vackra speglarna. Men vi slipade och målade, slipade och målade, slipade och målade...

/M

Spackel is my new nickname


Idag har det spacklats i fönstren

/M

A hard day´s night


Fredag kväll men we are still going strong. Här kan man se den färdigputsade muren. Den ska senare målas vit och så ska vi installera gjutjärnskaminen.

Vi var iväg till ett folkglest IKEA igår. (Konstigt, fredag efter kl 18....) Där inhandlades bänkskivan PRÄGEL stenmönstrad vit, till köket och garderoben PAX med dörr BIRKELAND som ska stå i hallen.

 
Insidan av skåpen i serveringsgången är målad. Förut var det en smörgul kulör. Tre dörrar har fått handtag. De blev väldigt stiliga. Vi köpte dem när Järnia reade ut, men vi saknar fortfarande två så vi får bege oss ut på marknaden för att hitta lika.

Vilket framsteg det blir när dörrar och handtag kommer på plats. Tänk sen när man monterar lister och fönsterbrädor.


Vi började också med att tapetsera den lilla klädkammaren i sovrummet, det kommer bli klart under lördagen.

Hög tid att montera klart köket också. Bävar inför det eftersom det verkar krångligt. Kommer vi hitta bland alla platta paket? Men samtidigt ser jag fram emot att se resultatet. Tror att köksluckan STÅT kommer att bli perfekt.

/M

Oupsi Daisy


Sånt här är tôligt. När man inser att dörröppningen är högre än dörrposten. Och så är köket redan tapetserat....
Vi hade helt enkelt glömt att sänka öppningen. Så det fick vi greja lite med.

Och så får vi sätta upp ett par nya tapetvåder på andra sidan i köket.

/M

Första dörren



Ikväll har det jobbats med att sätta in dörrar. De gamla dörrarna var inget att spara på för det var fula, bruna från 60-talet.
Badrumsdörr och garderobsdörrar är dock de ursprungliga.

 
På den vänstra bilden kan man ana tapeten. Ränder som framträder när ljuset ligger på.

/M

Första tröskeln

 
Igår sattes den första tröskeln upp, i öppningen mellan hall och vardagsrum. Och för varje gång en bräda, en list, en skiva osv ska upp så inser man att det är ett gammalt hus. Allt är snett... Men det är också det som är charmen med äldre hus.

Längs väggen i hallen ligger vita lister som vi köpte igår. Det nylagda golvet syns inte längre för nu är det täckt med skyddspapper.

/M

Tapetsering i serveringsgången


Golvläggningen i entré/hall fortsätter men mer än hälften är lagt iallafall. Dumma Byggmax som först inte ville gottgöra för att en tredjedel av alla brädor var spruckna. Vi fick stå på oss rejält innan vi fick reklamera. Det är dumt för de nya paketen med brädor måste ju ligga till sig i rumstemperatur innan de kan läggas. Så nu försinkades det. Men idag (läs ikväll) blir nog hela golvet färdiglagt.


Igår började vi också tapetsera serveringsgången som ligger i anslutning till köket. Det får samma tapet som köket. Den är väldigt kraftig och rummet har krångliga hörn så det är väldigt meckigt. I hörnen sitter dessutom lister av nån konstig anledning och så buktar väggarna. Men det kommer inte att synas sen. Tapeten kommer troligtvis inte att räcka så vi får åka och köpa en rulle till, eftersom det går åt mer när det är mönsterpassning.

/M

Golvläggning i hall


Idag började hall/entrégolvet att läggas. Riktigt bra val! Skönt att vi inte valde det mörka stenimitationen. Det här känns levande och passar till huset. Vill ha själv uppe hos oss!!! Mindre bra var att en hel del bräder var spruckna. Hela högen till höger i bild består av spruckna bitar. Inte så kul. Golvet är ett sånt golv som skruvas fast. Sen ska även detta golv lackas i flera omgångar....


Den här entrén kommer snart att stängas igen. Det utrymmet ska vi själva ha. Eftersom vår ingång är precis intill så ska vi öppna upp så vi får mer utrymme i vår entré. För som det är nu så finns ingen plats att hänga av ytterkläderna när man kommer in hos oss. Fast det dröjer innan vi hugger tag i det projektet.

/M


Bered en väg för golvet



Nu har hela entré/hallgolvet fått masonitskivor, och blivit jämnt så nu kan alltså ett riktigt golv börja läggas. I hörnet kan man se hur det forna golvet såg ut. Det var som sagt inget värt att renovera upp eftersom det var för mycket lappat och lagat.

 
Men i rum 1 och 2 samt vardagsrum har de renoverats. I vardagsrummet och i rummet till höger var golven synliga men ruskigt blanka och gula. I rummet till höger låg det en plastmatta. Här ser man hur golvet i vardagsrummet blev efter lackningen. Bra va?


Lite rörigt i köket. H håller på med ventilationen vid fläkten. Och här står också alla tapetserargrejer eftersom de nylackade golven är för känsliga att gå på. 


I källaren pågår målning av fönsterbrädorna. De har grundmålats en gång. Sen ska de målas två gånger.

/M

En månad kvar till inflyttning


Nu är sista lagret bruk pålagt på väggen i vardagsrummet där kaminen ska stå. Och så håller vi på att slipa hörnen på golven.

Tapetsering i köket är klart.

 
Golven i tre rum har lackats. Tre lager och slipning däremellan. Puh...

NU ÄR DET EN MÅNAD KVAR TILL INFLYTTNING

/M

RSS 2.0